Архив на публикациите в блога
Популярни етикети (тагове)

1001 нощи в разкош

Дубай - градът на бъдещето. Още от летището те грабва вековната арабска традиция, спокойствието и великолепният разкош. Някак неусетно този голям мегаполис те приема в обиятията си и ти се чустваш уютно в неговата прегръдка! Яркото слънце те приветства с усмивка и ти неусетно се влюбваш в неповторимата атмосфера! Потапяш се в екзотичен и космополитен свят, където западния комфорт умело е подправен с обаянието и гостоприемството на Изтока.

Нямах търпение да се настаним в хотела и да се отдадем на този град от бъдещето!

„Бурж Халифа“- най- високата сграда в света, издигаща се на 800 м. в небесата - тази величествена сграда те кара да се замислиш колко малки сме ние хората, а какви огромни неща сме способни да сътворим... Някак моите 170 см изведнъж ми се сториха толкова малко... седях и не можех да повярвам, че съм изправена пред най - високата сграда в целия свят, тя беше толкова близо до мен, можех да я докосна с ръката си, но първоначалния респект, който буди в теб те вцепенява и са нужни минути, за да осъзнаеш, че всичко това е сътворено от човешката ръка!

Винаги съм искала да се потопя в истински 7- звезден разкош и затова с най- голямо удоволствие посетих „Бурж ал Араб“, където потопена в лукс и заобиколена от злато, отдадена на изискани маниери и облечена в прекрасна рокля, отделих време за своя изискан обяд! Чуствах се като истинска принцеса в своя замък! Полюбувах се на прекрасната гледка на „Палмите“, помечтах и аз един ден да бъда от тези избрани богати хора, които са истински късметлии, притежавайки къщи на тези острови!
Няма как да посетиш Дубай и да не се отдадеш на лек шопинг тур в някои от прекрасните молове, пред които нашите молове изведнъж ти се струват толкова малки и бедни... Пиейки си кафето, се наслаждавах на ски пистата в Дубай Емирeйтс Мол, наслаждавах се на изживяването навън да е 30 градуса, а вътре да има сняг и хората да се забавляват, сякаш са в истински зимен курорт. Изгарях от желание и аз да се пусна по пистите, но за жалост хич не ме бива в този спорт, а не исках да губя време в учене... имаше още толкова много места, които трябваше да посетя.

Вечерта се отдадох на круиз на Арабска галера по канала на Дубай. Лунната светлина, невероятно красивата панорама, която се разкрива пред теб, предават на атмосферата истинска романтика. Прекрасната храна, леката музика и приятната забава те карат да забравиш колко бързо минава времето тук!

На следващия ден беше ред на пустинята! Отправихме се натам с джипове, спускайки се и изкачвайки се по стръмните пясъчни дюни! Необятният простор, който се разкриваше пред мен, ме грабваше все повече и повече с всяка изминала минута! Стигнахме до лагера, който беше превърнат в истински оазис за нас. Чакаха ни и камилите - кротки и търпеливи, готови да повозят поредния замечтан турист на гърба си! Възползвах се и от възможността да си направя истинска татуировка от кана на ръката, след това се премених в арабските одежди и заприличах на истинска пустинна принцеса! Вечерта под кръшните звуци на арабската музика и изящните ориенталски движения на танцьорката, се отдадохме на вкусна вечеря, последвана от невероятни десерти, приготвени на място и невероятен чай с ментови листа!

Вечертa легнах приятно изморена в леглото и с нетърпение чаках следващия ден, когато беше посещението на Абу Даби - столицата на Обединените Арабски Емирства. Тук се потопихме в истинската ориенталска архитектура, насладихме се на часовника, създаден от цветя, намиращ се пред хотел Шератон. Посетихме и Heritage village, където се докоснахме до различни видове занаяти, купихме си сувенири, изпихме по още няколко чая при гостоприемните собственици на магазини и потеглихме отново към Дубай.

Краят на тази приказка наближаваше, но се зарекох, че един ден отново ще се върна в този град и този път ще отделя повече време, за да успея да се насладя на повече неща!

Дубай, чакай ме, аз пак ще се върна, защото ти плени сърцето ми за цял живот!